Behandlinger

(Rudeparket i egetræ med tre gange 2-komponent lak)

Lakering

 

Lakering af trægulve er en meget populær behandling, som er velegnet til alle typer træ. Lak findes i flere forskellige typer, herunder:

 

  • Blank
  • Mat (den mest almindelige)
  • Silkemat
  • Ultra mat
  • ”Usynlig lak”
  • 2-komponent lak

 

For at give gulvene den bedste beskyttelse og længere levetid, anbefaler vi, at gulvene lakeres 3 gange.

Efter endt behandling kan gulvene betrædes efter 8 timer uden sko, og møbler kan forsigtigt sættes på gulvet efter 24 timer (her anbefaler vi, at du bruger ”filtdupper”).

 

Ønskes der slidstærke gulve, som er lysere end lakerede gulve, kan der med fordel vælges en hvidpigmentering.

 

Lakken vi anvender hos Gulventreprenøren er allergitestet og miljøvenlig.

 

 

Ludbehandling

 

Ludbehandling er en meget populær behandlingsmetode. Ludbehandlede gulve har den store fordel, at hakker og ridser kan fjernes med vand, da træet rejser sig igen. Luden modvirker at træet bliver gyldent.

 

Efter endt behandling kan gulvene betrædes efter 4 timer uden sko, og møbler kan forsigtigt sættes på gulvet efter 12 timer (her anbefaler vi, at du bruger ”filtdupper”). Derudover anbefaler vi, at du vasker gulvet 3 gange med en sæbe-voks-blanding, dette for at "mætte" træet.

 

Efter ludbehandlingen kan gulvet påføres en af følgende behandlinger, for en mere holdbar overflade:

 

  • Voks
  • Lak
  • Olie eller sæbe

 

 

Oliebehandling

 

En oliebehandling giver trægulvet en blød og behagelig overflade, og kan med fordel poleres op efter 3-6 måneder for at opnå en bedre overflade og holdbarhed.

Oliebehandlinger kan være med hvid olie (hvor der behandles med hvid lud først, for en pænere hvid farve) eller naturolie, der giver gulvet en flot og naturlig farve.

 

Der findes også farvede olier til gulvbehandling, så hvis du drømmer om et flot rødt eller blåt gulv kan dette lade sig gøre, og med et flot resultat. Der findes 33 forskellige nuancer og farveskalaen spænder fra dyb rød til mere afdæmpet valnød (se billede nedenfor). Farvede oliegulve kan med fordel lakeres for et mere slidstærkt resultat.

 

Efter endt behandling kan gulvet efter 8 timer ude sko, og møbler kan forsigtigt sættes på gulvet efter 24 timer (her anbefaler vi, at du bruger ”filtdupper”).

 

Hos Gulventreprenøren har vi specialiseret os i anvendelsen af farvede olier til indfarvninger af gulve, og laver gerne prøver med den farve du ønsker at se, inden du bestemmer dig endeligt. De farvede olier giver et utrolig flot og anderledes resultat, og mulighederne for indfarvning er mange.

 

 

Hvidpigmentering

 

En hvidpigmentering anvendes, hvis der ønskes gulve der er ligeså slidstærke som lakerede gulve, blot lysere. En hvidpigmentering er en behandling hvor gulvet enten indfarves inden det lakeres eller lakeres med en hvid lak.

Hvidpigmentering er en rigtig flot behandling der modvirker den gyldne farve som et almindeligt lakeret trægulv kan få.

 

Efter endt behandling kan gulvene betrædes efter 8 timer uden sko og møbler kan forsigtigt sættes på gulvet efter 24 timer (her anbefaler vi, at du bruger ”filtdupper”).

 

Har man mørke trægulve (eksempelvis. egetræ) anbefaler vi, at der behandles med hvid olie fremfor en hvidpigmentering, da dette kan give gulvet et grønligt skær.

 

 

Bejdsning

 

En bejdsning anvendes til at indfarve lyse trægulve. Oftest bruges bejdsning til at imitere eksotiske og kostbare træsorter, sådan at et lyst trægulv kan komme til at ligne eksempelvis teak, palisander eller mahogni.

Når et trægulv først har fået bejdsning kan behandlingen ikke fortrydes, da bejdsningen trænger så langt ned i træet, at en afslibning ikke vil være nok til at forny gulvet. Det kan derfor være en fordel, at vælge en behandling med en farvet olie, da denne godt kan laves om på et senere tidspunkt.

 

Efter endt behandling kan gulvene betrædes efter 12 timer uden sko, og møbler kan forsigtigt sættes på gulvet efter 24 timer (her anbefaler vi, at du bruger ”filtdupper”).

 

 

Voksbehandling

 

En voksbehandling giver en mat og silkeglat overflade og giver gulvet en lukket overflade der gør det smudsafvisende. Voks kan anvendes på ubehandlede og ludbehandlede gulve. Ønskes et skinnende og blankt gulv, skal det pudses op hvilket gøres med en klud eller maskine.

 

Efter endt behandling kan gulvene betrædes efter 4 timer uden sko, og møbler kan forsigtigt sættes på gulvet efter 12 timer (her anbefaler vi, at du bruger ”filtdupper”).

 

 

Maling

 

Maling er den behandling der skal vælges, hvis man er interesseret i at have ensfarvede gulve, hvor man ikke kan se sømhuller eller træets naturlige årer og knaster igennem.

Ved en behandling med maling skal man have med i overvejelserne, at fugerne mellem træbrædderne også bliver malede, og stadig vil være det, hvis man vælger at afslibe gulvet på et senere tidspunkt.

Med mindre man vælger at få malet gulvet med en epoxy-maling er det en god idé, at supplere malingen med et lag lak, for et mere slidstærkt og holdbart resultat.

Malede gulve kan være både ensfarvede eller mønstrede, eksempelvis som ”skaktern”.

 

Gulve af fyrretræs- og bøgeparket er de mest oplagte gulve at male, da de fleste tropiske træsorter er meget olieholdige hvorved malingen binder dårligt, eller at olien trænger igennem.

 

(Fyrretræsgulv med to gange hvid lud)

(Egetræsparket med guldolie)

(Hvidpigmentering af fyrretræsgulv med tre gange mat lak)

(Sortbejdset egetræs rudeparket)

 

Er du i tvivl om hvilken behandling der vil være den bedste til dine behov, er vi altid klar med professionel rådgivning og vejledning, så vi sammen kan finde frem til den helt rigtige løsning.

 

+45 27 57 27 76 / kontakt@gulventreprenoeren.dk / CVR: 33 72 41 95

 

COPYRIGHT © ONEWEB 2012 | ALL RIGHTS RESERVED

PRIVACY STATEMENT | TERMS & CONDITIONS